Αρχική ΣελίδαΟ ΕυρωβουλευτήςΤο ΕυρωκοινοβούλιοΚοινοβουλευτική ΕργασίαΕπικαιρότηταΕπικοινωνίαΠολυμέσα

 
Αρχική Σελίδα \ Ανακοινώσεις
|

«Παγκόσμιος ανταγωνισμός και εκπαίδευση: Η Ευρωπαϊκή ερευνητική πολιτική "Horizon 2020" και το Τρίγωνο της Γνώσης»(29/3/2013) Ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά στο πλαίσιο της «Εβδομάδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος»

Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός στην έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση θα αποτελέσει αντικείμενο της ομιλίας που θα δώσει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς την Τρίτη 2 Απριλίου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο κος Τσουκαλάς θα παρουσιάσει συγκριτικά στοιχεία για τις επιδόσεις σε έρευνα και καινοτομία της ΕΕ, των ΗΠΑ και των χωρών BRICKS και θα εστιάσει στη νέα Ευρωπαϊκή στρατηγική Έρευνας και Καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» που υλοποιεί το «Τρίγωνο της Γνώσης» (Εκπαίδευση-Έρευνα-Καινοτομία) και φέρνει κοντά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η νέα στρατηγική Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το χάσμα καινοτομίας που χαρακτηρίζει την ΕΕ, η οποία αδυνατεί να μετατρέψει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και θα θωρακίσουν την ΕΕ απέναντι στις επερχόμενες προκλήσεις.

Η δυνατότητα του Ελληνικού ερευνητικού και παραγωγικού ιστού να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να προσαρμοστεί σε αυτό το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον αποτελεί στοίχημα επιβίωσης για τη χώρα.

Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος:

Η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο
«Η Ενίσχυση της Καινοτομίας στην Ευρώπη»
στο πλαίσιο της «Εβδομάδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος»,
την Τρίτη 2 Απριλίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ώρα 17.00-19.00 

Ένας διακεκριμένος ακαδημαϊκός και Ευρωβουλευτής, καθώς και δυο κορυφαία στελέχη εταιρειών που ηγούνται παγκοσμίως στους τομείς του λογισμικού και των τηλεπικοινωνιών, θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους και θα μιλήσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τη σύγκλιση μεταπτυχιακών σπουδών, έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνει αναφορά και στο πώς οργανισμοί όπως το European Institute of Innovation and Technology (EIT), το Microsoft Innovation Center και η HUAWEI συνεισφέρουν σε αυτό που σήμερα ονομάζεται «Τρίγωνο της Γνώσης».

Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές και σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις πολιτικές καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά όσον αφορά το πώς αυτές υλοποιούνται στον ακαδημαϊκό χώρο, με συγκεκριμένα παραδείγματα από τον τομέα των Πληροφοριακών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων.

Η γλώσσα της ημερίδας είναι η αγγλική. Ώρα προσέλευσης 16:30.

Η εγγραφή στην ημερίδα είναι απαραίτητη.

Πρόγραμμα Ημερίδας και Παρουσιάσεις

  • Καθ. Ιωάννης Τσουκαλάς, Ευρωβουλευτής
    Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας

  • Tommy Bao (Jianlin), Huawei
    Executive Director, Huawei Greece

  • Δρ Φώτης Δραγανίδης, Microsoft
    Γενικός Διευθυντής του «Microsoft Innovation Center», Microsoft Hellas

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα: http://www.ihu.edu.gr/reinforcing

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση θα βρείτε εδώ.Πλήθος αναγνώσεων: 11862 

Διαβάστε επίσης: | Όλες οι ανακοινώσεις »

  © Copyright 2017 -- Ιωάννης Α. Τσουκαλάς www.tsoukalas.org

¶äåéá Creative CommonsÔï Ýñãï ìå ôßôëï MEP Tsoukalas website áðü ôïí äçìéïõñãü MEP Ioannis A. Tsoukalas äéáôßèåôáé ìå ôçí Üäåéá Creative Commons ÁíáöïñÜ Äçìéïõñãïý - Ìç ÅìðïñéêÞ ×ñÞóç - Ðáñüìïéá ÄéáíïìÞ 3.0 Ìç åéóáãüìåíï .